Reparatie & Onderhoud

Reparatie
Wanneer u, ondanks de hieronder beschreven onderhoudsvoorzieningen, toch problemen krijgt met uw zonnewering dan kunnen wij deze in de meeste gevallen vrij snel voor u oplossen. Voor de meeste merken zonnewering hebben wij de onderdelen op voorraad en anders zijn deze binnen enkele dagen besteld en geleverd. Enkele veel voorkomende reparaties die wij zonder moeite voor u kunnen oplossen zijn:

  • Vervangen van band of koord bij uitvalschermen, rolluiken en screens
  • Vervangen van doeken bij zonneschermen, screens en verandazonweringen
  • Vervangen van elektrische onderdelen bij alle zonweringen
  • Vervangen van lammellen bij rolluiken
  • Opspannen van doeken bij screens en veranda zonweringen
  • Nastellen van zonneschermen
  • Afstellen van zonneschermen, rolluiken, screens en garagedeuren
  • Reparaties van rolluiken die op een obstakel zijn gelopen, bijvoorbeeld op ramen en deuren

Uiteraard werken wij uiterst nauwkeurig en voor scherpe tarieven.
Vaak vallen kleine reparaties zelfs binnen onze standaard service.

Onderhoud
Het regelmatig onderhoud van uw zonwering kunt u makkelijk zelf. In principe heeft de meeste zonwering niet veel onderhoud nodig omdat wij gebruik maken van kwalitatief hoogwaardige producten, dit geldt echter niet voor alle aanbieders. Voor het onregelmatig onderhoud raden wij u aan om eens in de 2 à 3 jaar een service-check te laten doen door een professional. Omdat zonneweringsproducten vaak jaren achtereen intensief worden gebruikt is het belangrijk dat uw zonwering goed wordt onderhouden. Hieronder valt bijvoorbeeld het smeren van onderdelen, bijstellen van armen en afstellen van de motor. Dit onderhoud voorkomt slijtage en zorgt ervoor dat u langer van uw zonnewering kunt genieten.

Er zijn echter ook een aantal punten die u jaarlijks zelf kunt uitvoeren om zo uw zonwering langer mooi en goed te houden.

Zonneschermen en luifels
Zonneschermen kunt u, wanneer ze in een kleur zijn gemoffeld, het beste 2 keer per jaar voorzien van een stevige laag autowax. Dit voorkomt de zwarte strepen die u vaak krijgt en houdt de lak en glans het beste beschermd tegen weersinvloeden. Wanneer u een technisch zilver (ongespoten) zonnescherm heeft, heeft dit geen nut.

Het doek kunt u het beste afdoen met een droge doek en een bezem. Dit is het beste omdat het doek standaard is voorzien van een speciale coating die het doek beschermd. Vooral vogeluitwerpselen dient u zo snel mogelijk te verwijderen omdat deze het doek kunnen aantasten. Hierbij kunt u gebruik maken van een klein beetje sop en een doek, let wel op dat u het eerst zo goed mogelijk droog dient te verwijderen omdat u anders kans heeft op vlekken.

Wilt u nu uw doek echt helemaal op en top hebben kunt u ervoor kiezen om speciale was en coating te gebruiken, deze kunt u via het contactformulier bestellen.

Rolluiken
Rolluiken hebben in feite niet meer onderhoud nodig dan een zonnescherm. Ook hiervoor geldt dat een goede waxbeurt 2 keer per jaar de lak van uw omkasting en geleiders voldoende beschermd tegen de weersinvloeden. Het pantser van een rolluik is daarentegen wat lastiger schoon te maken maar dit hoeft gelukkig ook niet zo vaak te gebeuren. Voor de reiniging van het rolluikpantser kunt u het beste de bovenkap demonteren door middel van een viertal schroeven of popnagels. Daarna kunt u stuk voor stuk het rolluikpantser laten zakken en schoonmaken met een sopje en een bezem. Dit kost u wat tijd maar het resultaat mag er vaak zijn. Bent u hiermee klaar dan kunt u de bovenkap weer monteren en het rolluik weer gebruiken.

Wilt u dit toch liever aan een professional overlaten of heeft u gewoon weinig tijd dan nemen wij deze klus graag voor u aan.
Wij beschikken over speciale reinigingsmiddelen en apparatuur waardoor deze klus in no-time en vakkundig wordt gedaan.

Screens
Ook screens worden vuil en stoffig. Vooral het doek kan er na een tijdje grauw en vies uit gaan zien. Het beste kunt u dit oplossen door met een emmer water met wat sop en een handveger het doek goed schoon te maken, afspoelen en laten drogen. Ook voor de screen geldt dat het inwaxen van de omkasting beschermt tegen weersinvloeden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *